Instagram

Med den växande populariteten för icke-professionell mobilfotografering finns det också en växande popularitet för sociala medier, vars funktion främst baseras på publicering av foton. Det är därför Instagrams sociala medieplattform blir allt populärare. Numera är det inte bara professionella fotografer som ansvarar för att dokumentering av verkligheten. I denna tid av moderna smarttelefoner kan till och med kompletta amatörer fotografera och publicera vad de har skapat. Det är här den växande populariteten för sociala medier kommer in, vilket gör det enkelt att dela bilder.

Funktioner av Instagram

Den grundläggande funktionen på Instagram är att ladda upp foton. Varje person kan skapa sin egen profil med ett unikt namn och ladda upp bilder som inlägg. Varje foto ska ha en beskrivning och ytterligare hashtaggar, som hänvisar till vad som visas på fotot. Dessutom kan varje inlägg “gillas” genom att klicka på ikon av hjärta och under varje inlägg ser man information om hur många som gillade det samt deras smeknamn. Instagram låter man också posta kommentarer. Alla profiler är markerade med antalet inlägg, antalet observatörer och antalet personer som observeras. På instagram kan man också ladda upp så kallade Instastories. De kan vara i form av en film eller ett foto och presentera alla ämnen eller helt enkelt visa vad man gör just nu. Instastories är tillgängliga endast i 24 timmar efter att de har lagts till. Instagram kan också användas för att skriva meddelanden. Instagram är mycket lätt att använda. Bilderna läggas till med bara en knapp och kan väldigt snabbt redigeras.

Fördelar med Instagram

Den största fördelen med Instagram är dess popularitet och tillgänglighet. Registrering är helt gratis. Världens största stjärnor har flera hundra miljoner tittare vardera. Instagram kan användas inte bara som en privat profil, utan också som en bra reklam för företag. Fler och fler restauranger eller butiker har profiler där de annonserar sina produkter, vilket ökar deras försäljning. Instagram kan bli en ytterligare vinstkälla.

Instagram är en plats för alla – från superstjärnan till den genomsnittliga personen. Dessutom finns det många profiler där kunskap om medicin eller annan vetenskap inlägg delas, så man kan lära sig gratis. Instagram är en källa till inspiration- om man behöver inreda en lägenhet är det ett bra ställe att hitta rätt tillbehör. En mycket stor fördel är möjligheten att skapa ett privat konto. Då har man kontroll över vem som ser innehållet som laddas upp av användaren.

Nackdelar med Instagram

Instagram är säkert inte en applikation för alla. Applikationen baseras huvudsakligen på överföring av information genom bilden. Dess funktioner är ganska begränsade. Att kommunicera via chatt på Instagram är lite obekvämt och fungerar inte lika bra som andra applikationer av denna typ. Denna applikation tar mycket av ens tid och man ska överväga om det är värt det. Alla som använder Instagram vet hur mycket tid som läggs på att bläddra igenom bilderna. Man kan definitivt spendera denna tid mer produktivt. Den sista nackdelen med Instagram är reklam. De är helt enkelt överallt, visas mellan inlägg och bland de bilder som laddats upp av påverkare.