Om företaget Apple

Tre män (Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne) skapade 1976 Apple, som är ett elektronikföretag, företaget har omkring 110 000 anställda och 2015 omsatte Apple 234 miljarder amerikanska dollar ( 2170476126000.000 svenska kronor).
Mellan 1976 och 1984 så grundades deras första datormodell Apple I, denna modell såldes det 200 stycken av, något år senare tog de fram modellen efter Apple II, detta blev en succé på datormarknaden och gjort Apple till en viktig aktör inom området. Apple III gjorde dock inte lika stor succé och gick till flopp ganska direkt efter lanseringen detta på grund av de många problem som datorn hade. 1984 lanserades Macintosh, denna dator med unika användningsbara funktioner såsom menyer, drag och släpp funktion, samt papperskorg.
1991 lanserades den första bärbara persondatorn men det var inte Apple som tillverkade den då de ansåg att de inte hade nog med kunskap utan Sony fick tillverka den.
1997 ingick Bill Gates och Jobs en affär om att Gates och Microsoft skulle investera 150 miljoner Amerikanska dollar, vid den tiden var Apple nära till konkurs. Stora förändringar skedde och Apple lanserade sin webbutik Apple Store.

Lite av Apples tekniska prylar

Ipad är en typ av surfplattor med pekskärm, den används som en dator bara att du inte har något tangentbord med knappar utan det sitter i skärmen som du trycker på med fingrarna, man kan kalla det touch skärm också. På en surfplatta kan du göra precis allt som du kan göra på en dator, enheten är mindre och du kan lätt ta den med dig i handväskan eller liknande.
Barn idag har ofta surfplattor hemma där det kollas på Youtube, laddar ner roliga spel och liknande. För att ladda ner ett spel så använder man sig av Appstore, det finns gratis spel men även spel och appar du kan betala för.
Ipod är en ännu mindre enhet där du kan föra över musik på och koppla in ett par hörlurar och sedan lägga Ipoden i fickan. Ipoden är inte större än en kortlek ungefär. Den finns i flera varianter och färger, men olika mycket utrymme för musik i också. Musiken för du över genom exempelvis datorn där du har mp3 filer på. Utöver Apples produkter så finns det andra varianter av Ipod men de kallas då mp3 spelare. Iphone är en av de vanligaste och populäraste mobiltelefonerna och har sedan den första modellen bara utvecklats till det bättre. Den första modellen kom 2007 och var en Iphone 3G, 2009 uppdaterades den befintliga 3G modellen till en Iphone 3GS. Redan 2010 släpptes versioner efter det, en Iphone 4, den stora förändringen mellan modellerna är främst operativsystemet och i den senaste modellen kan du köra flera program samtidigt med hjälp av IOS 4. De resterande modellerna fortsätter sedan med Iphone 5, 5S och 5C, sedan kommer Iphone 6, 6 plus, 6S, 6S plus och Iphone SE, Iphone 7 och 7 plus, Iphone 8 och 8 plus, och nu den senare modellen som heter Iphone X. Den senaste modellen kom ut 2017 i Sverige.