Trivago

Ett företag som har blivit väldigt stort när det kommer till att hitta hotell världen över är Trivago. Här går det att söka på hotell och sedan jämföra priser. Det är inte bara hotell som finns med i sökmotorn utan även vandrarhem och B&B. Sökningarna sker på några av de största sidorna på nätet och bland annat Hotels.com och Expedia är med i sökningen. Totalt görs sökningarna på över 900 000 hotell världen över och sökningar görs på mer än 250 sidor för bokningar. Företaget är tyskt och har sitt säte i Düsseldorf . Varje månad har webbplatsen mer än 120 miljoner besökare. Besöken kommer från 52 plattformar som är internationella.

Sökningarna på Trivago

För att hitta det man vill vid en sökning på Trivago fyller man i de sökkriterier man har från en lista. Sedan skannar sökrobotar igenom bokningssidorna och de erbjudanden som finns där. En jämförelse mellan de olika hotellerbjudanden som finns som uppfyller sökkriterierna kommer sedan upp. Tjänsten är gratis eftersom Trivago får betalt genom modellen CPC, kostnad per klick.

Företaget grundas

Den första gången som tanken och idén om att starta något som Trivago kom till var under 2004. Det dröjde dock till året efter innan själva verksamheten grundades. Två år efter skedde en expandering och söktjänsten lanserades i fler länder runt om i Europa, det var 2007. I den här expansionen var även Sverige med. De sista delarna i världen lanserades under 2013 och sedan dess finns Trivago etablerat i 52 länder. En del av Trivago ägs idag av Expedia, som även finns med som söksida.

Mer än bara en jämförelsesajt

Trivago erbjuder mer än att bara jämföra priserna på hotell. Här går det att söka på annat och det kan vara turistattraktioner, stad, ort eller land. Det finns även hotellomdömen som gör att besökarna kan få en bättre uppfattning om hotellet de har sökt på. De här omdömena är baserade både vad Trivagos egna besökare har lämnat för omdöme om hotellen samt från externa källor. Beskrivningarna om hotellen innehåller mer än bara det vanliga vilket gör det lättare att hitta rätt hotell för ändamålet. Det kan vara allt från vilka andra faciliteter som finns att tillgå på hotellet till bilder och recensionerna. Allt det här gör det lättare för besökaren att hitta det hotell som bäst passar besöket. Efter att besökaren valt hotell kommer den vidare till bokningssidan och kan sedan göra sin bokning.

Administrationsverktyg för hotellen

För hotellen har det skapats ett enkelt och bra administrationsverktyg. Det gör att det blir lättare för hotellen att visa upp rätt bild av sin verksamhet. Genom att använda sig av verktygen och visa rätt information om företaget gör det även att de kan hamna högre upp i index genom att visa korrekt information. Här kan hotellen även hålla koll på sin egen statistik och se hur många klick de har fått och hur det har gått för bokningarna. Trivago har helt enkelt lyckats skapa en bra mötesplats för ressugna och hotellägare som blir mer och mer populär.