Vad är Bing?

Bing är ett fyndigt sökmotorverktyg som ägs av Microsoft. Den visar exakta resultat baserat på användarens sökfråga. Bing är mycket känt för sina söklistors höga kapacitet. Det kan tex ge dig detaljerat resultat om alla restauranger runt ditt kvarter.

Här är en kort historia

Bing utvecklades den 28 maj 2009 av Microsofts vd, Steve Ballmer och lanserades officiellt i juli, samma år. Bing kom till för att konkurrera med Live Sök och MSN Sök. För att förbättra en smidig övergång köpte Microsoft Powerset, ett företag som utvecklade en sökmotor för organiskt språk för internetområdet. Och för att avsluta affären kom Microsoft och Yahoo till beslut att låta Bing driva Yahoo! Sökmotor. Om vi ​​tittar på Bings börskurs är det ganska uppenbart att det inte ligger så långt bakom den närmaste rivalen, Google.

Bings anmärkningsvärda funktioner

Vi kan inte bortse ifrån dess intuitiva användargränssnitt som drar mycket uppmärksamhet från dig som användare. Och här är anledningen; Bing har vackra bakgrundsbilder som ändras dagligen. Det stora utbudet av bilder visas för att ge en bild av vad användaren synligt kan relatera till. Till exempel visar Bing bakgrundsbilder av människor, äventyrliga platser som berg, havsliv eller till och med populära städer. Du kan enkelt utnyttja dessa bilder genom att ställa in dina mest föredragna som skrivbordsbakgrund.

Bing belöningsprogram

Bing belöningsprogram

Bing belöningsprogram

Bing Rewards lanserades redan 2010. Det är ganska imponerande hur Bing integrerar detta som en del av deras tillväxtstrategi. Det skapar ett intryck om att Bing både är modern och generös mot sina användare. Enkelt uttryckt får en användare tjäna poäng varje gång de söker på nätet med Bing. Detta som ett incitament till att fortsätta använda sökmotorn. Denna strategi har ökat Bings marknadsandel enormt i USA. Allt du behöver göra är att logga in på ditt Microsoft-konto via en PC eller surfplatta.  Det som är mer fängslande är Bings App som finns i både Apple och Google Play-butiker. Genom att använda denna APP kan du söka efter vad som helst och tjäna poäng på din mobiltelefons APP-användande.

Sökmotorn har en systematisk formel för att ge tillbaka till sina användare. Det är ganska uppenbart att den översta nivån ger det högsta belöningsbeloppet. Ingångsnivån, som är “member” -planen, är tillgänglig för alla nya användare som är bosatta i landet och är över 13 år. Det är värt att notera att en användare är begränsad till endast ett medlemskonto. Bing belönar användare 1-kredit för varje två sökningar som utförs. Kom ihåg att Bing ger en daglig belöning på maximal 10 poäng.

Bing visuell sökning

Detta är en funktion som tenderar att vara ganska futuristisk. Så här funkar den: Du kan faktiskt fotografera en matematisk uppgift, eller en specifik reservdel och söka och få ut det ett väldigt exakt resultat eller matchning. Med andra ord kan du nu använda bilder för att söka upp vad som helst på Bing. Det viktiga här är att denna sökmotor ger en helt ny upplevelse och det tycker vi är fantastiskt även om det inte är unikt.